Draadloze zoneregeling (zonder WIFI)

Bij deze draadloze zoneregeling worden de thermostaten draadloos, via een RF ontvanger, gekoppeld aan de zoneregelingskast . De ontvangers worden bedraad gemonteerd in de zoneregelingskast. Ook de stelmotortjes worden bedraad in de zoneregelingskast. Per groep kunnen meerdere stelmotortjes aangesloten worden.

In bestaande woningen kan het bedraden van de gehele zoneregeling wel eens een probleem worden, omdat er bij de installatie veel bedrading getrokken dient te worden. Bij renovatie of nieuwbouw is dit veelal minder een probleem. Dat is de reden dat momenteel meer draadloze zoneregelingen worden gevraagd (met in stijgende lijn: de versies met WIFI)

Een draadloze zoneregeling voor vloerverwarming met programmeerbare thermostaten:

WAT BIEDT DEZE ZONEREGELING

  • Een eenvoudige en voordelige zoneregeling met thermostaten waarmee u de temperatuur in verschillende zones naar wens kunt instellen: handmatig of via een voorgeprogrammeerd tijdschema.
  • U kunt met deze zoneregeling de temperatuur in maximaal 8 zones onafhankelijk van elkaar regelen (en zone kan bestaan uit meerdere groepen op uw vloerverwarmingsverdeler)
  • De thermostaten zijn batterij gevoed.
  • De ontvangers van de thermostaten worden gevoed vanuit de zoneregelingskast.
  • De voeding van deze zoneregeling is 230 Volt (optioneel bieden we ook een 24 Volt uitvoering)
  • De diverse zones worden in de zoneregelingskast bedraad.
  • de stelmotortjes op alle groepen van de verdeler van de vloerverwarming worden ook rechtstreeks op de zoneregelingskast aangesloten.
  • Het aantal motortjes per zone is ca 3 tot 4 stuks (vermogen per thermisch motortje is ca 2-3 Watt)

WANNEER TOE TE PASSEN?

Wanneer er geen gelegenheid is om de noodzakelijke verbindingen via draad aan te leggen wordt gekozen voor een draadloze verbinding tussen thermostaten en zoneregelingskast. Geschikt voor aansluiten op een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp.

EENVOUDIG ZELF AAN TE BRENGEN?

Deze zoneregeling is redelijk eenvoudig zelf aan te brengen. Op de Heatnetpagina met aansluitgegevens treft u de schema‚Äôs Het vereist wat bedradingswerk van de ontvangers en de zoneregelingskast, maar aan de hand van de gebruiksaanwijzingen is dit eenvoudig uit te voeren.

  • Veel draadloze zoneregelingen zijn ook via WIFI met een APP op de smartphone op afstand te bedienen: zie deze categorie.